logo
28/03
2 ...

На Дрогобиччині провели тренінг щодо якості молочних продуктів

24-06-2022 14:02834

На Дрогобиччині провели тренінг щодо якості молочних продуктів

Продовольча безпека, забезпечення молочною продукцією, якість цієї продукціїці питання, які зараз у багатьох на слуху, обговорили в Дрогобицькому районі Львівщини.

 

Тренінг для власників сімейних ферм та лікарів ветеринарної медицини, які надають послуги дрібним та середнім виробникам молока, провели спеціалісти Львівської аграрної дорадчої служби в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджує Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія). 

Спеціалісти дорадчої служби Роман Возний, Михайло Вишньовський та Оксана Сеньків на теоретичних та практичних заняттях наголошували на тому, що на якість молока, яке ми з вами споживаємо, впливає здоров’я свійських тварин та правильний догляд за ними. Окрім теоретичної частини, тренери Львівської аграрної дорадчої служби показали присутнім, як можна на практиці оцінити молока на наявність прихованої форми маститу у корів.

Продовженням тренінгу став  демонстраційний  семінар в молочному господарстві родини Іванни та Миколи Кемпи, що в селі Городківка Дрогобицького району. Родина утримує 15 корів, з молока яких виготовляє майже 30 видів продукції. На фермі, окрім того, що почерпнули від дорадників інформацію про новітні технології, виробники мали чудову нагоду поспілкуватися  між собою, а також на прикладі ферми побачити, як можна ефективно вести виробництво. Також присутні продегустували продукцію, яку виготовляють господарі, відзначивши її якість.

Заходи щодо покращення якості молока та забезпечення здоров’я корів відбулися за підтримки Дрогобицької районної військової адміністрації та  районної державної лікарні ветеринарної медицини. 

Олена ВРУБЛЕВСЬКА, для Leopolis.news

Фото Дрогобицької РВА і автора