logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Вступ-2022: понад 124 тисячі учасників НМТ остаточно визначилися з місцем складання тестування

26-06-2022 19:201356

Вступ-2022: понад 124 тисячі учасників НМТ остаточно визначилися з місцем складання тестування
Фото: UkrMedia

До 7 липня триває другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ. Станом на сьогодні, 24 червня, спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнили понад 124 тис. учасників. 

Бажання складати НМТ у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 111 652 особи, а 12 626 ー у країнах Європи. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає Урядовий портал. 

На цьому етапі учасники мають остаточно визначитися з вибором міста/країни і за потреби можуть змінити населений пункт на один із запропонованих, де зручніше буде складати тестування під час основної сесії, ー в Україні чи за кордоном.

Якщо кількість вступників, які хочуть тестуватися в певному місті, перевищуватиме кількість робочих місць, що можуть створити організатори для проходження тестування, то після заповнення цих місць місто стане недоступним для вибору у запропонованому списку. 

Зазначимо, що кількість робочих місць для учасників у закордонних тимчасових екзаменаційних центрах була створена з урахуванням даних першого етапу реєстрації, а також можливостей закордонних партнерів. Наразі у більшості міст вступники, які раніше повідомили про бажання скласти в них тест, матимуть змогу це зробити. Однак у разі суттєвого збільшення кількості охочих складати НМТ у певних містах, особам, які підтверджуватимуть своє бажання взяти участь у тестуванні в останній момент, можливо, доведеться, вибирати з-поміж доступних міст. 

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ із 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце складання НМТ. 

Нагадаємо, додаткова сесія НМТ також відбудеться у Греції.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news