logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

У Львові відбудеться 6-ий Маратон пам’яті Василя Сліпака

26-06-2022 18:501488

У Львові відбудеться 6-ий Маратон пам’яті Василя Сліпака
Фото: Данило Бедрій, Юрій Грязнов

29 червня виповнюється вже шість років, як снайперська куля забрала життя львів’янина Василя Сліпака – видатного українського оперного співака, соліста Паризької Національної Опери, волонтера, учасника російсько-української війни, Героя України, кавалера ордена «За мужність» І ступеня.

Маратон був започаткований у 2017 році Львівською національною філармонією імені Мирослава Скорика та щороку символічно проводиться в останні дні червня. Він об’єднує музикантів з багатьох країн, а події маратону відбуваються у різних куточках світу. Цьогоріч концерти пройдуть в Україні, Швейцарії та Франції.

28 червня о 19.00 у Львівській національній філармонії відбудеться відкриття 6-го міжнародного музичного Маратону пам’яті Василя Сліпака «W LIVE. Василь Сліпак для ПЕРЕМОГИ». У виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, вокального ансамблю «Kalophonia», співака Назара Савка та скрипаля Миколи Гав’юка, прозвучать твори видатних українських композиторів та українські пісні.

Детальна інформація про подію та квитки: https://philharmonia.lviv.ua/event/wassyl-slipak-for-victory/

29 червня о 17.30 у Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика міжнародний маратон пам’яті Василя Сліпака продовжить  концерт «W Live. З Любов’ю з Франції» Серін де Лабом — французької сопрано корейсько-американського походження, яка співала в 11 різних концертах заради миру та благодійності для України в районі Берліна. 30 травня Серін приїхала до Львова в імпровізовану подорож, бажаючи поділитися музикою з українцями, висловити своє захоплення стійкістю і мужністю народу України та підтримати його. У концерті разом із вокалісткою ви почуєте знаних львівських піаністів Оксану Рапіту та Мирослава Драгана. Музиканти виконають твори світових класиків оперного репертуару.

Детальна інформація про подію квитки: https://philharmonia.lviv.ua/event/w-live-with-love-from-france/

Також 29 червня в рамках маратону пам’яті Василя Сліпака у Львові відбудеться концерт віолончельної музики «W Live. Молитва для Василя». Подія відбудеться о 19:30 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла Денис Литвиненко виконає дві сюїти для віолончелі (№3 та №4) Йоганна Себастьяна Баха. У пам’ять видатному Українцю та усім загиблим внаслідок жорстокої війни росії проти України прозвучить тужлива лемківська народна пісня «Плине кача».

Деталі події: https://philharmonia.lviv.ua/event/w-live-prayer-for-wassyl-2/

Усі кошти від продажу благодійних квитків будуть передані на потреби нашої львівської 80-ї ОМДШБ для придбання автомобілів та термовізійних дронів.

Партнери Маратону WLIVE-2022:

  • Фундація Василя Сліпака
  • Посольство України у Франції
  • Постійне представництво України при ЮНЕСКО
  • Асоціація «Перетинаючи Європу»

Детальна інформація про всі події 6-го Міжнародного маратону пам’яті Василя Сліпака за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/concerts/wlive-6th-international-music-marathon-in-memory-of-vasyl-slipak/

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news