logo
25/04
24/04
2 ...

За минулу добу на Львівщині 3 людей опинилися в лікарнях через укус змій: серед них 1 дитина

27-06-2022 10:02712

За минулу добу на Львівщині 3 людей опинилися в лікарнях через укус змій: серед них 1 дитина
Фото: UkrMedia

Впродовж минулої доби  через укуси змій, до медичних закладів Львівщини потрапили з людини, серед них 13-річний хлопчик.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у Львівській області.

Зазначається, що  26 червня о 15:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Бориславської центральної міської лікарні поступила молода жінка 2001 року народження, жителька с. Перепростиня Дрогобицького району, з діагнозом – укус змії. Стан потерпілої – середньої важкості, стабільний.

Цього ж дня, о 18:00 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру поступив хлопчик, 2009 року народження, житель м. Стрий, з діагнозом - укус змії.

О 18:00 надійшло, ще одне повідомлення, що в реанімаційне відділення Бориславської центральної міської лікарні поступила жінка,  1997 року народження, жителька с. Опака Дрогобицького району, з діагнозом - укус змії. Стан потерпілої – середньої важкості, стабільний.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу. 

Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. 

У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. 

Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Підготувала Анастасія Андрійчук,  Leopolis.news