Тищенко, Порошенко, Тимошенко, Льовочкіни та Столар: названо прогульників, які залишились без «депутатських»

https://leopolis.news/post/66594/tyshchenko-poroshenko-tymoshenko-lovochkiny-ta-stolar-nazvano-progulnykiv-yaki-zalyshylys-bez-deputatskyh

27/06/2022

Найбільше вдалось зекономити у лютому, а найменше в квітні, про це йдеться в новому аналізі Руху ЧЕСНО.

Прогульники, які не отримали кошти, є у всіх фракціях і депутатських групах, а також серед позафракційних. Однак найбільший відсоток прогульників від загальної кількості депутатів у фракції серед представників колишньої ОПЗЖ: там майже 66% нардепів від початку року не отримали «депутатських»

16 народних депутатів позбавили нарахувань, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, за всі перші чотири місяці 2022 року. Більшість із них — представники колишньої фракції ОПЗЖ, двоє — позафракційні, а також колишні «слуги» Людмила Буймістер та Євгеній Шевченко, представники групи «За майбутнє», волинські мажоритарники Ігор Палиця і Степан Івахів. 

Крім того, до цього переліку потрапив і голова «Євросолідарності» Петро Порошенко, який стабільно прогулює засідання парламенту з листопада 2019 року, після того, як зміни щодо прогульників набрали чинності.

Ще дев’ятьом депутатам не нарахували відшкодування упродовж трьох місяців 2022 року. Серед них голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, який після початку повномасштабної війни росії проти України очолює переговорну групу України, представник «Батьківщини» з Харківщини Віталій Данилов та мажоритарник зі Львівщини від групи «За майбутнє» Ярослав Дубневич, якого підозрюють у заволодінні понад 93 млн грн коштів «Укрзалізниці». Крім того, у січні «депутатські» не отримав заступник голови фракції «Слуга народу», скандальний мажоритарник з Києва Микола Тищенко.

Самі нардепи зазначають, що Апарат ВРУ намагається максимально економити на видатках. Зокрема нардепи не отримують коштів на відрядження та зарплату за період відряджень.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news