logo
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

В Україні російські окупанти заблокували 18 портів

27-06-2022 19:47850

В Україні російські окупанти заблокували 18 портів
Фото: AgroPolit.com

В Україні 18 портів, 5 були тимчасово окуповані у 2014 році під час окупації Криму. З 24 лютого тимчасово окуповані порти Маріуполя, Бердянська, Херсона та Скадовська. Наказом Міністерства інфраструктури вони зачинені. 

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив Дмитро Барінов, заступник голови Адміністрації морських портів по взаємодії з органами влади. 

«Шість портів – Одеса, Південний, Чорноморськ та північно-західна частина Чорного моря заблокована воєнним флотом росії. Вони замінували райони підходів. Працюють порти на Дунайському напрямку. Весь експорт, а здебільшого це агро, направлені на ці порти. Але вони не готові до таких обсягів продукції. У березні вони відвантажили разом лише 400 тонн вантажів, у квітні 800, у травні 1 мільйон 300 тисяч і у червні намагаємось збільшити до півтора мільйони тонн відвантажень», – сказав він. 

До війни всі порти України відвантажували 5 мільйонів тонн, зараз це менше, ніж третина довоєнних обсягів. Не можна порівнювати морські порти та порти Дунаю. 

«У довготривалій перспективі можливий варіант побудови великих розвантажувальних комплексів, але для цього потрібне відповідне фінансування»,-  додав Дмитро Барінов.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news