logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

МОН рекомендує розпочати офлайн-навчання для студентів старших курсів ВНЗ та коледжів з 15 серпня

27-06-2022 17:44984

МОН рекомендує розпочати офлайн-навчання для студентів старших курсів ВНЗ та коледжів з 15 серпня
Фото: dw.com

Міністерство освіти рекомендує розпочати офлайн-навчання з 15 серпня для студентів старших курсів університетів. 

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів перший заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко. За його словами, сьогодні Міністерство надіслало листа до закладів фахової передвищої та вищої освіти з рекомендаціями щодо початку нового навчального року.

«Ми виділяємо дві групи студентів. Перша група — це студенти 2, 3 та 4 курсів бакалаврату, а також 2 курсу магістратури: їм рекомендуємо піти на заняття з 15 серпня. 1 курс бакалаврату буде зарахований після 5 вересня. До 15 вересня мають бути сформовані групи. 1 курс магістрів вийде на навчання 1 жовтня», — розповів Андрій Вітренко.

За словами чиновника, почати офлайн-навчання в серпні у Міністерстві вирішили через те, що велика кількість студентів хочуть повернутися в аудиторії. Але остаточне рішення має ухвалити керівництво кожного навчального закладу.

«Хочу наголосити: у нас є висока автономія закладів освіти. І тому керівництво закладів освіти на власний розсуд має ухвалити рішення щодо відновлення освітнього процесу та у якій формі відбуватиметься», — заявив перший заступник міністра освіти і науки України.

Також у Міністерстві пояснюють,  у разі погіршення безпекової ситуації — рекомендуватимуть не закривати заклади освіти, а переходити на онлайн-навчання.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news