logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Львів’янки взяли участь у чемпіонаті світу зі складання пазлів

27-06-2022 20:151409

Львів’янки взяли участь у чемпіонаті світу зі складання пазлів
Фото: ЛМР

Чемпіонат світу зі швидкісного складання пазлів тривав чотири дні і завершився у неділю, 26 червня. У чемпіонаті світу, що відбувся в іспанському місті Вальядоліді, взяли участь команди із понад 40 країн світу. Українська команда, що наполовину складається із львів'янок, на міжнародні змагання поїхала вперше.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Минулого року ми вже організовували у Львові відбірковий тур першого чемпіонату зі складання пазлів. Цього року змагання мало відбутися у березні, але напад росії, звісно, завадив його проведенню. Попри це я з колегою все ж поїхала на світовий чемпіонат, щоб продемонструвати незламний дух нашої нації.

На змаганнях до нашого столу постійно приходили учасники із інших країн та висловлювали нам свою підтримку. Американці, іспанці, англійці  — усі підходили, фотографувались з нами та українським прапором», – розповіла капітан української команди, львів'янка Олеся Ніколаєвич.

Конкурсанти змагалися у трьох категоріях: індивідуальному складанні, парному та командному. Найкращі результати показали у командній грі, посівши 20 місце. Та найбільша перемога українців на чемпіонаті — недопущення на конкурс російської команди.

«Вбивцям не місце на світовому чемпіонаті і організатори міжнародного змагання погодились із нами, виключивши росіян із списку учасників», – пояснила  Олеся Ніколаєвич.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news