logo
18/04
2 ...

У ЛОВА розповіли, скільки від початку війни СБУ провела перевірок громадян

28-06-2022 20:25988

У ЛОВА розповіли, скільки від початку війни СБУ провела перевірок громадян
Фото: ЛОВА

Управління Служби безпеки України у Львівській області починаючи з 24 лютого і до сьогодні провело перевірку понад 8,5 тисяч громадян.

Про це сьогодні під час брифінгу щодо безпекової ситуації в області за 4 місяці повномасштабної війни розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, повідомляє пресслужба ЛОВА.

З цієї кількості більш як триста людей перевірили додатково. За результатами цих перевірок розпочали 40 кримінальних впроваджень в межах яких 16 особам оголосили підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки, 9 з цих осіб підозрюють у державній зраді, відповідні висновки скерували до суду.

«Заходи протидиверсійні, контррозвідувальні, посилені заходи охорони об’єктів розпочались задовго до 24 лютого. Превентивну роботу вели ще з початку поточного року. Окремо хочу відзначити роботу нашого правоохоронного і силового блоку саме в перші дні повномасштабного вторгнення росії, адже дуже оперативно вдалось забезпечити важливу контрольно-фільтраційну функцію шляхом облаштування блокпостів, забезпечення і проведення комендантської години, посиленого огляду транспортних засобів та громадян»,-  наголосив Андрій Годик.

Так, з лютого і до сьогодні понад тисячу правоохоронців і працівників Нацполіції забезпечують патрулювання і охорону громадського порядку. Понад 400 працівників патрульної поліції несуть службу щодобового. Важливою є робота військовослужбовців Нацгвардії, підрозділів територіальної оборони, добровільчих формувань територіальних громад.

Як додатковий інструмент щодо забезпечення громадського порядку і виконання оборонної захисної функції у квітні в області презентували спільний  проект Львівського ІТ кластера, ЛОВА і Нацполіції.

Проєкт «Vision» – це система надточного розпізнавання людей та автомобілів, яка значно розширила функціонал наявної централізованої системи відеоспостереження у Львівській області.

Вона забезпечує цифровий аналіз та обробку даних, які надходять через камери області. Дані про транспортні засоби можна буде знайти не просто швидко, а надшвидко. Також тепер доступний пошук транспортних засобів з використанням технологій штучного інтелекту та доповненої реальності.

«До прикладу, із сотні записів за кваліфікуючою ознакою транспортного засобу програма доволі швидко шукає необхідний із конкретної камери спостереження»,-  додав Андрій Годик.

Додамо, що фахівці, які працюватимуть з інтегрованою системою відеоспостереження Львівської області, зможуть отримувати дані з інших областей. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news