logo
29/03
28/03
2 ...

Львівська райрада дала два тижні осередкам УПЦ МП на перехід в ПЦУ

28-06-2022 17:292927

Львівська райрада дала два тижні осередкам УПЦ МП на перехід в ПЦУ
Фото: Марти Ільчишин

Сьогодні на сесії Львівської районної ради за ініціативи фракції ВО «Свобода», разом з колегами-депутатами з інших фракцій ухвалили два стратегічних рішення щодо УПЦ МП.

 

Про це повідомила заступниця голови райради Марта Ільчишин. 

«Перше: ЗАБОРОНИТИ діяльність московської церкви та релігійних організацій, які є її частиною, на території Львівського району; дати можливість парафіям, що перебувають у єдності з московським патріархатом, впродовж 14 днів перейти до Православної Церкви України.

Друге: звернутися до Верховної Ради з вимогою ухвалити Закон про ЗАБОРОНУ московського патріархату на ВСІЙ території України (№ 7204 від 22.03.2022 р.).

Діяльність московського патріархату упродовж багатьох років підривала територіальну цілісність України, а сьогодні – відкрито підтримує геноцид української нації й несе пряму загрозу існуванню України. Саме тому її подальше існування та діяльність в Україні є Неприпустимою», – зазначила вона.

Як повідомляли, нещодавно Львівська обласна рада ухвалила заяву щодо заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату.

Leopolis.news