Сьогодні росія є найбільшою загрозою для країн НАТО – Анджей Дуда

https://leopolis.news/post/66759/sogodni-rosiya-e-naybilshoyu-zagrozoyu-dlya-kran-nato--andjey-duda

29/06/2022

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє RMF24.

Під час сьогоднішньої розмови з журналістами Анджей Дуда повідомив, що в перший день саміту відбулося багато кулуарних розмов щодо поточної ситуації.

«Перш за все, збудуться два основних припущення і великі надії, в які я глибоко вірю. Спочатку єдність, єдність, а потім знову єдність. А по-друге – солідарність, бо це найважливіше в Північноатлантичному альянсі», – сказав він.

Президент оцінив, що безсумнівним великим досягненням НАТО є те, що перед лицем російської агресії проти України країни Альянсу так рішуче об’єдналися, Україні була надана допомога, завдяки чому, за його словами, Україна продовжує протистояти рф.

Дуда наголосив на важливості нової стратегічної концепції Альянсу, в якій, за його словами, «кардинально змінюється понятійний апарат». «росія перестає бути партнером НАТО, що, відверто кажучи, мало статися давно, але сьогодні вона, безсумнівно, є найбільшою загрозою для країн НАТО, особливо тих, що знаходяться на східному фланзі», – сказав Анджей Дуда.

Президент зазначив, що «росія практично відкрито погрожує країнам Балтії, і ми багато разів чули різні заяви з погрозами щодо Польщі». Він висловив сподівання, що це буде відображено в рішеннях саміту.

За словами президента, сьогоднішні переговори будуть присвячені зміцненню безпеки, а також, зокрема, питанню відносин з Китаєм та проблемі потенційної продовольчої кризи, спричиненої росією.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news