logo
15/04
2 ...

ЗСУ ведуть наступальні дії в кількох напрямках, медіа рф готують суспільство до поразки – Генштаб

30-06-2022 17:19463

ЗСУ ведуть наступальні дії в кількох напрямках, медіа рф готують суспільство до поразки – Генштаб
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Не зважаючи на ведення оборони по всій лінії зіткнення, наші війська намагаються вести наступальні дії та наносити противнику ураження. 

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.

«Протягом тижня на Криворізькому напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Потьокіно. На Курахівському напрямку – населений пункт Павлівка. Підрозділи ракетних військ та артилерії уражено пункти управління угруповань військ, склади з ПММ та нанесено значні втрати противнику»,  – сказав бригадний генерал. 

В Генштабі підкреслюють,  що російська риторика щодо війни в Україні постійно змінюється, що говорить про те, що жоден план кремля із захоплення нашої держави – не реалізовано. 

«Вже зараз ми фіксуємо повідомлення в російських медіа, що російське суспільство готують до поразки свого війська. Вже з’являються повідомлення щодо важкого стану війська та помилок у воєнному керівництві агресора», – підкреслив Олексій Громов.

Як писав Leopolis.news, російські окупанти покинули острів Зміїний. В ОК «Південь» повідомили, що росіяни поспіхом евакуювали залишки гарнізону двома швидкісними катерами й, імовірно, залишили острів. Наразі Зміїний вкрито пожежею,  лунають вибухи.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news