Постачання блакитного палива до Європи – США вперше обігнали росію

https://leopolis.news/post/66905/postachannya-blakytnogo-palyva-do-evropy--ssha-vpershe-obignaly-rosiyu

01/07/2022

Постачання американського зрідженого газу до Європи вперше перевищило показники постачання російського трубопровідного газу. Про це заявив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль, передає «Главком».

«Недавнє різке скорочення Росією постачання природного газу до ЄС означає, що це перший місяць в історії, коли ЄС імпортує більше зрідженого природного газу із США, ніж трубопроводом із Росії», — написав Біроль у Twitter.

Як зазначив очільник МЕА, падіння російської пропозиції потребує зусиль щодо зниження попиту в ЄС, щоб підготуватися до суворої зими. 

Нагадаємо, раніше Оператор газотранспортної системи (ГТС) України заявив про спроби росії через маніпуляції з поставками газу вплинути на політику країн ЄС. росія продовжує вдаватися до газового шантажу.

Раніше російський «Газпром» повідомив, що з 21 по 28 червня не транспортуватиме газ через «Турецький потік». Ррсія заявляє, що транспортування газу обома нитками газопроводу «Турецький потік» призупиняється на період до 28 червня нібито для проведення планових профілактичних робіт.

За даними ЗМІ, скорочення поставок природного газу з росії змушує європейські комунальні підприємства використовувати запаси, які зазвичай використовуються в пік зимового сезону. 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news