logo
28/03
2 ...

СБУ затримала двох львів'янок – прихильниць «руського міра», які виправдовували агресію рф і злочини окупантів

01-07-2022 16:141092

СБУ затримала двох львів'янок – прихильниць «руського міра», які виправдовували агресію рф і злочини окупантів
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України повідомила про підозри ще двом зловмисницям, які у соцмережах виправдовували військову агресію рф проти України та підтримували злочинні дії окупантів. 

Тепер вони відповідатимуть перед законом, про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області.

«За оперативною інформацією, жительки Львова та області поширювали проросійські наративи у забороненій соцмережі «Одноклассники». Впродовж тривалого часу вони розповсюджували матеріали, у яких відкрито виправдовували та прославляли злочинні дії російських військових, дискредитували сили ЗСУ та  поширювали антиукраїнські дописи», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцями проживання  у прихильниць «руського міра» правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Наразі двом жінкам повідомлено про підозри у вчинені злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Матеріали справи стосовно однієї з фігуранток скеровано в суд для винесення вироку та визначення міри покарання.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили оперативники та слідчі УСБУ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news