logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Керівники Міноборони України і Чехії у Львові обговорили допомогу у протистоянні агресії рф

03-07-2022 15:07480

Керівники Міноборони України і Чехії у Львові обговорили допомогу у протистоянні агресії рф
Фото: Міноборони України

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр зустрілася з міністром оборони Яною Черноховою.

Основні обговорювані теми – питання безпеки та допомоги Україні у протистоянні російській агресії, інформує пресслужба Міноборони.

Ганна Маляр зазначила, що це була зустріч друзів, які у складний момент підставляють плече один одному. Чехія послідовно в усіх європейських інстанціях займає тверду позицію захисту України, засуджує дії російської федерації та всіляко підтримує нашу країну.

«Війна в Україні – загроза для всього континенту. Наша країна сьогодні – щит Європи, – підкреслила Ганна Маляр. – І Чехія надає нам дуже серйозну військову допомогу. Ця зброя і боєприпаси вже на передовій. З її допомогою наші військові знищують окупантів».

Ганна Маляр зауважила, що Збройні Сили України героїчно і самовіддано захищають рідну землю, мають надзвичайні мотивацію і сили звільнити всі українські землі від російських окупантів.

«Буквально вчора я повернулася з району, де наші захисники ведуть бої з російськими загарбниками. Тож моя колега питала, чи надовго вистачить сил в українських воїнів, у всього українського народу протистояти російським окупантам. Я відповіла їй словами командира 92-ої окремої механізованої бригади. Він сказав, що не втомиться доти, доки не вижене останнього російського військового з нашої території. Українці готові боронити свою державу так довго, як це буде необхідно. Для цього нам потрібно більше потужної зброї. Сьогодні ми отримали підтвердження від чеської сторони, що підтримка в цьому напрямку триватиме», - наголосила заступник міністра оборони.

Також Чеська Республіка допомагає Україні з лікуванням наших поранених захисників та дітей, як були змушені покинути тимчасово окуповані території. Це питання також обговорювалося під час зустрічі. Спільна праця у такій важливій справі буде розширятися.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news