Американський фармгігант припиняє поставки до рф вакцин від вітряної віспи, кору, краснухи й паротиту – ЗМІ

https://leopolis.news/post/67035/amerykanskyy-farmgigant-prypynyae-postavky-do-rf-vakcyn-vid-vitryano-vispy-koru-krasnuhy-y-parotytu--zmi

04/07/2022

Як повідомляє «Економічна правда», про це пишуть росЗМІ із посиланням на учасників ринку.

За словами джерел газети, MSD розіслала контрагентам повідомлення про припинення поставок до рф вакцин від вітряної віспи («Варівакс»), а також від кору, краснухи та паротиту (М-М-Р II).

Повідомлення отримав, зокрема, пермський Центр імунології та вакцинації.

За словами співзасновниці АНО «Колективний імунітет» Антоніни Обласової, яка підтвердила інформацію, згідно із законом MSD зможе припинити постачання лише через рік з моменту повідомлення МОЗ про такі плани.

У МОЗ на запит видання не відповіли.

У MSD заявили, що «докладають усіх зусиль» для забезпечення постачання життєво важливих препаратів і вакцин, для яких у рф відсутні альтернативні продукти або методи лікування.

Підтвердили інформацію про припинення співпраці з MSD і в холдингу «Нацимбіо» – на майданчику «Форту», ​​що належить йому, з 2019 року було локалізовано виробництво вакцин MSD від вітряної віспи, ротавірусної інфекції та вірусу папіломи людини. Зараз на майданчику виробляють сезонні вакцини.

За даними газети, у вакцин, які перестає постачати MSD, є аналоги в росії. Вакцину від вітряної віспи постачає GSK, а від кору, краснухи та паротиту «Вактрівір»«Мікроген».

У прес-службі Росздравнадзора заявляли, що в червні компанія «МСД Фармасьютікалс» (російське представництво MSD) повідомила відомство про плани припинити виробництво деяких вакцин.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news