logo
25/04
2 ...

З нагоди професійного свята Максим Козицький відзначив поліцейських Львівщини

04-07-2022 19:56578

З нагоди професійного свята Максим Козицький відзначив поліцейських Львівщини
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 4 липня, з нагоди Дня Національної поліції та Дня слідства начальник Львівської ОВА Максим Козицький відзначив працівників ГУНП у Львівській області.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Очільник області подякував поліціянтам за роботу. А також вручив почесні грамоти.

«Шановні працівники поліції, з 24 лютого на вас лягло величезне навантаження,  щодня ви отримували тисячі звернень. На початку це було до 17 тисяч за добу. Велике дякую, що з честю пройшли це випробування, дякую вашим родинам, які були вам підтримкою у ньому. Дякую тим, хто зараз на фронті, ви там, де найважче, ви там, де найбільше потрібні. Дякую усім поліцейським, які самовіддано служать українському народу на фронті, та в тилу, борючись за територіальну цілісність держави та забезпечуючи безпеку населення», – зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, що після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і правоохоронної системи. Восени 2014 року представили концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалось створення Національної поліції. 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Національну поліцію».

4 липня 2015 року нова українська поліція склала присягу. Першим містом, у якому вона запрацювала, став Київ. Майже місяць патрульна поліція Києва працювала в тестовому режимі і показала гарні результати своєї роботи. Другим українським містом, де запрацювали поліцейські, став Львів, третім – Одеса.

День Національної поліції встановлений згідно з указом Президента від 4 квітня 2018 року.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news