Віктор Ляшко проінспектував реабілітаційні заклади Трускавця

https://leopolis.news/post/67076/viktor-lyashko-proinspektuvav-reabilitaciyni-zaklady-truskavcya

04/07/2022

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Під час візиту обговорили умови їхнього залучення до роботи за реабілітаційними пакетами програми медичних гарантій та питання навчання молодих спеціалістів на їхніх базах.

Віктор Ляшко побував і в санаторії, який перебуває в управлінні МОЗ – державному закладі «Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій «Джерело» МОЗ, а також у Державному підприємстві «Санаторій «Кришталевий палац».

«Перший міністр, який відвідав заклад («Джерело») за його 42 річну історію існування. Але і висновок цього відвідування невтішний – не можуть міністерські заклади перебувати у такому занепаді. Маю ідеї, як переформатувати санаторій, будемо працювати над реалізацією. Так як було, вже точно не буде», – зазначив міністр.

Він наголосив, що розширення доступу українців до реабілітаційних послуг, у першу чергу – нейрореабілітації, наразі один із пріоритетів діяльності МОЗ.

Як повідомили у Трускавецькій міській раді, Трускавець може стати одним з міст, де облаштують центр для довготривалої нейрореабілітації людей, які постраждали від війни. Зараз у МОЗ ознайомлюються з роботою закладів, які вже мають досвід проведення такої реабілітації, відповідних спеціалістів та умовами для перебування пацієнтів.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news