Експосадовця ЛОДА судитимуть за службову недбалість під час реконструкції перинатального центру

https://leopolis.news/post/67087/eksposadovcya-loda-sudytymut-za-slujbovu-nedbalist-pid-chas-rekonstrukci-perynatalnogo-centru

05/07/2022

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Галицької окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього посадовця управління капітального будівництва ЛОДА за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідування встановлено, що між управлінням капітального будівництва та одним з підприємств було укладено додаткові угоди до договору щодо реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру на придбання  медичного обладнання загальною вартістю понад 27 млн грн.  

Однак, попри те, що відповідно до чинного законодавства України, прийнятого в умовах пандемії коронавірусної хвороби, операції із закупівлі половини вищезгаданих апаратів звільнялись від оподаткування ПДВ, управління придбало його із безпідставною сплатою ПДВ.

Таким чином, внаслідок службової недбалості тимчасово виконуючого обов’язків начальника управління капітального будівництва було переплачено понад 804 тис. грн ПДВ, внаслідок чого державі в особі управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації заподіяно матеріальну шкоду на вказану суму.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news