logo
24/04
2 ...

Львівщина направила понад 450 дітей із числа ВПО на відпочинок на Закарпаття

05-07-2022 12:58642

Львівщина направила понад 450 дітей із числа ВПО на відпочинок на Закарпаття
Фото: Львівська ОВА

Це діти-сироти та діти з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Департамент освіти і науки ЛОВА скерував на відпочинок та реабілітацію більш як 450 дітей із «гарячих» точок України. Відповідне розпорядження видав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Це діти, які з початком активних бойових дій знайшли прихисток на Львівщині, до того вони проживали в Київській, Миколаївській, Донецькій, Луганській областях, у Харкові та Запоріжжі. Гостей прийняв навчально-реабілітаційний комплекс «Тиса», що знаходиться в Рахівському районі Закарпатської області. Через селище протікають дві річки, які впадають у ріку Тиса, а сам заклад знаходиться в мальовничій місцевості – у підніжжі Говерли. Діти проживають у комфортних умовах, забезпечені харчуванням та всім необхідним для оздоровлення.

Програма літнього відпочинку наповнена цікавими розвагами та активностями. По гірських околицях селища пролягають пішохідні маршрути, можна вирушити у подорож Свидовецьким хребтом або до місця, де бере початок річка Тиса. Діти вже побували на гірському озері Герешаска.

Оздоровлення дітей відбувається за Програмою розвитку освіти Львівщини.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news