logo
29/03
28/03
2 ...

Переселенка з Луганщини написала картину, яку подарували полякам

06-07-2022 15:31564

Переселенка з Луганщини написала картину, яку подарували полякам

Рудківський міський голова Іван Лозинський, а також творчий колектив місцевої музичної школи відвідали давніх добрих сусідів – жителів польської гміни Фредрополь. Він війту Mariusz Śnieżek на знак подяки вручив картину, яку спеціально до дня поїздки   написала біженка із  Северодонецька Луганської області  Ельнара Цапріка. Вона тимчасово проживає у Рудках.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Картина, за словами мера Рудок, має  глибокий зміст і випромінює любов, бо саме любов переможе зло, яке зараз переживає Україна через путінську орду. А також на полотні зображені руки, які обгортають цей людський орган. Перед тим луганчанка намалювала російський корабель, що пішов за відомим маршрутом. Її рудківчани подарували доброчинцям з Німеччини.

Водночас Іван Лозинський щиро подякував за ту допомогу, яку Польща надає Україні в боротьбі з рашистською окупацією. А мешканцям Фродрополя висловив надзвичайну вдячність – вони у своїх населених пунктах прийняли і надали прихисток багатьом вимушено переміщеним українцям.  

Візит делегації – яскраве підтвердження багаторічної ділової співпраці між двома органами місцевого самоврядування сусідніх держав. І це дає добрі плоди. Адже Рудки і Фредрополь змогли разом реалізувати ряд міжнародних проектів, відбулись культурні обміни, делегації брали участь у відзначенні національних свят, різних спортивних заходах

«Доброта має особливу вагу, високо ціниться  тоді, коли хтось опинився у скруті, потребує допомоги, підтримки. І це українці отримали і отримують від поляків», – зазначив мер Рудок.

Микола СЕНЕЙКО для Leopolis.news