Зберігав у авто наркотики, психотропи та зброю: 49-річний мешканець Золочівщини постане перед судом

https://leopolis.news/post/67189/zberigav-u-avto-narkotyky-psyhotropy-ta-zbroyu-49-richnyy-meshkanec-zolochivshchyny-postane-pered-sudom

06/07/2022

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва прокурорів Золочівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 49-річного жителя Золочівщини за фактами пропозиції та обіцянки поліцейському неправомірної вигоди, незаконного придбання, зберігання та перевезення наркотичних засобів та психотропних речовин без мети збуту, а також незаконного придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 369, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідування встановлено, що у травні цього року внаслідок порушення правил дорожнього руху працівники поліції зупинили транспортний засіб, яким кермував обвинувачений. Як в подальшому було встановлено, водій керував вказаним автомобілем у стані наркотичного сп'яніння.

З метою уникнення притягнення до адміністративної відповідальності, фігурант запропонував та в подальшому обіцяв надати правоохоронцям 6 тис грн неправомірної вигоди, від отримання якої останні відмовились та викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

В ході огляду автомобіля, виявлено та вилучено психотропну речовину – амфетамін, особливо небезпечний наркотичний засіб – екстракт канабісу.

Також було виявлено, що обвинувачений зберігав при собі короткоствольну вогнепальну зброю, не маючи на це передбаченого законом дозволу.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news