logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

На Балі стартує зустріч країн G20, прибув представник рф

07-07-2022 12:35969

На Балі стартує зустріч країн G20, прибув представник рф
Фото: finbalance.com.ua

Сьогодні, 7 липня, на острові Балі в Індонезії розпочинається дводенна зустріч міністрів закордонних справ «Групи двадцяти» (G20).

росія також візьме участь у зустрічі, але деякі світові лідери збираються ігнорувати представника рф, інформує «Суспільне» із посиланням на «Reuters».

Як зазначається, міністр закордонних справ російської федерації Сергій Лавров вже прибув на Балі і планує низку зустрічей, проте деякі представники G20 збираються ігнорувати главу МЗС рф у зв'язку з російською агресією в Україні. Серед них міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Зокрема, вона заявила, що росії не можна дозволити використовувати зустріч у межах G20 як платформу, враховуючи війну проти України.

«Усі ми зацікавлені в тому, щоб міжнародне право зберігалося та поважалося. Це спільний знаменник», – сказала вона.

Не збирається зустрічатися з Лавровим і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Напередодні він заявив, що закликатиме країни G20 тиснути на росію, щоб вона підтримала зусилля ООН щодо розблокування морських шляхів для експорту українського зерна, а також попередить Китай, щоб той не підтримував військові зусилля Москви.

Як повідомляли, 29 червня президент Індонезії та очільник G20 Джоко Відодо прибув до Києва особисто передав Зеленському запрошення на саміт G20, що відбудеться у листопаді на острові Балі.

Leopolis.news