Польські лісівники передали для ЗСУ ще 16 позашляховиків (ФОТО)

https://leopolis.news/post/67258/polski-lisivnyky-peredaly-dlya-zsu-shche-16-pozashlyahovykiv-foto

07/07/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького «1000 автомобілів свободи» польські лісівники передали для Збройних Сил України 16 позашляховиків.

Як розповів Максим Козицький, це вже третій транш автомобілів від польських лісівників.

«Передаємо уже третю партію позашляховиків від польських лісівників для наших захисників. Разом це 38 машин.

Ці 16 автомобілів допомагатимуть нашим воїнам на завданнях, під час перевезення поранених, під час доставки їжі для людей в епіцентрах бойових дій. А ще вони сприятимуть тому, щоб наші хлопці та дівчата швидше й ефективніше нищили ворогів.

Дякую за ці позашляховики польським лісівникам, а також всьому польському народу. Від початку повномасштабної війни і впродовж кожного дня Україна отримує від вас колосальну допомогу, як у вирішенні базових питань, які стосуються гуманітарної допомоги, щодо прихистку наших людей, так і у питаннях європейського майбутнього нашої держави», – зазначив начальник Львівської ОВА.

Ці автомобілі поїдуть в бойові частини на передовій, в тому числі двом бригадам тероборони Львівщини. Всі авто різних марок, повнопривідні, пікапи – такі, яких найбільше потребують військові. Про це повідомив керівник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

«З польськими колегами у нас десятиліттями склалися чудові дружні, робочі стосунки, ми обмінюємося досвідом. Вони запропонували допомогу вже у перший день повномасштабної війни – спершу надавали медикаменти, продукти харчування, одяг, які ми передавали гуманітарним штабам та захисникам. Потім, коли наші військові звернулися до нас з потребою у позашляховиках, я звернувся до гендиректора Лісів Паньствових (Національні ліси) Польщі Йозефа Кубіци з проханням допомогти нам з автомобілями, які є в користуванні лісових господарств Польщі і вони відгукнулися на наше прохання. Сьогодні авто заберуть у відповідні військові частини», – розповів Анатолій Дейнека. 

Він також додав, що польські лісівники передали і 6 пожежних модулів, за допомогою яких гасять пожежі в еко-системах. Ці модулі відправлять у південні та східні області України.

У добру путь автомобілі освятив настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці смт. Брюховичі о. Петро Салагуб.

Довідково:

Вже у перші дні війни на українсько-польському кордоні відбувалися зустрічі польських та львівських лісівників та передача допомоги від лісівників Польщі. На звернення Львівського ОУЛМГ для захисників України загалом вже надали надано 35 тепловізорів та 38 автомобілів підвищеної прохідності. Для потреб лісової охорони, які входять до тероборони та мобілізовані до ЗСУ, передали 1300 «рюкзаків допомоги».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news