logo
28/03
27/03
2 ...

У Гарнізонному храмі Львова пройшла літургія на честь храмового празника

12-07-2022 16:592214

У Гарнізонному храмі Львова пройшла літургія на честь храмового празника
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 12 липня, з нагоди храмового празника Святих Верховних апостолів Петра і Павла у Гарнізонному храмі (м. Львів, вул. Театральна, 11) відбулась Архиєрейська Божественна Літургія.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Літургію у Гарнізонному храмі очолив Генеральний вікарій для східних Католицьких Церков у Австрії отець Юрій Коласа. Також у Львів прибули архієпископ Зальцбурга та президент Австрійської єпископської конференції Франц Лакнер, єпископ єпархії Грац-Зекау Вільгельмм Краутвашль.

До молитви долучились офіцери та солдати,  начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, жителі та гості міста.

Архієпископ Зальцбурга та президент Австрійської єпископської конференції Франц Лакнер висловив підтримку українцям у боротьбі з російським агресором та поблагословив усіх парафіян.

«Нехай ця земля і народ воскреснуть до справедливого миру. Я хочу, щоб ви знали, що ми є з вами, наш народ співпереживає та співстраждає з усією вашою країною. Ви не самі і ми молимось за вас. У неділю перед подорожжю до України я служив  Божественну Літургію у маленькому містечку  у підніжжі однієї з найвищих гір Австрії. Після літургії австрійці подарували мені квіти, цей букет я взяв зі собою в Україну, віз його три дні і сьогодні покладу у цьому храмі – біля портретів Героїв, які віддали життя за Україну. Нехай Господь Бог оберігає вашу землю і ваш народ. Пам’ятайте, що ми є з вами!» – зазначив Архієпископ Зальцбурга.

На завершення Архиєрейської Божественної Літургії, настоятель храму о. Тарас  висловив слова вдячності гостям з Австрії, присутнім священнослужителям, військовослужбовцям, прихожанам храму за участь в престольному празнику. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news