logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

У Зеленського кажуть, що про звільнення Баканова і Венедіктової поки не йдеться

18-07-2022 13:301341

У Зеленського кажуть, що про звільнення Баканова і Венедіктової поки не йдеться
Фото: ілюстративне

Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов заявив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування. 

Про це Смирнов повідомив в ефірі національного телемарафону, пише «Українська правда».

«Мова про звільнення цих двох посадових осіб (генпрокурора та глави СБУ - ред.) поки що не йде. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонено від посади, а голову Служби безпеки тимчасово усунено від виконання обов'язків», – сказав Смирнов.

За словами Смирнова, будуть проведені перевірки, за результатами яких президент прийме рішення про внесення до парламенту подання про надання згоди про звільнення генпрокурора та голови СБУ. На думку Смирнова, Венедіктову та Баканова відсторонили задля того, щоб унеможливити їхній потенційний вплив на розслідування. 

«Всі достатнього довго чекали більш конкретних і, можливо, радикальних результатів від керівників цих двох органів з очищення цих органів від колаборантів і державних зрадників. Втім на шостому місяці війни ми продовжуємо виявляти фактично пачками таких людей в кожному з цих органів. 

Задля того, щоб унеможливити потенційний вплив цих двох посадовців на кримінальні провадження, які розслідуються і працівників СБУ, які підозрюються в співпраці з росією і так само, що стосується прокурорів, президентом були прийняті відповідні рішення про відсторонення», – пояснив він.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський усунув з посади главу СБУ Івана Баканова і відсторонив від посади генерального прокурора Ірину Венедіктову.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news