logo
25/04
2 ...

Львівські ватерполісти вибороли «срібло» Євроігор-2022

22-07-2022 14:071282

Львівські ватерполісти вибороли «срібло» Євроігор-2022

Збірна ЛДУФК ім. І. Боберського виборола «срібло» Європейських університетських ігор, які відбулися у Лодзі.

Про це повідомила промоменеджер Галина Гузьо.

На шляху до медалей збірна Львівського державного університету фізичної культури зіграла шість поєдинків, у яких зуміла 4 рази святкувати перемогу, і двічі збірна ЛДУФК поступилась саме угорській команді Бізнес-школі Будапешту.

Виступ збірної ЛДУФК ім. І. Боберського на Європейських університетських іграх прокоментував президент Федерації водного поло України Олександр Свіщов.

«Враховуючи, що хлопці  півроку не мали ігрової практики, не могли повноцінно тренуватися через війну, яка триває в нашій країні, результатом команди я цілком задоволений», – зазначив Олександр Свіщов.

За його словами, у кожній зустрічі збірна університету демонструвала характер та бійцівські якості.

«Лише погляньте, скільки емоцій приніс поєдинок півфіналу проти університету з Дебрецена. Хлопці увесь матч бились, як леви у воді, демонстрували характер. До останньої секунди зустрічі не було відомо, хто стане переможцем. А в підсумку ми здобули яскраву перемогу 16-15. Ось ця завзятість нашої збірної мені дуже сподобалась. Узагалі, теперішня чоловіча команда з водного поло вселяє оптимізм. Я гадаю, що кістяк цієї збірної сформований, хочеться, аби молоді гравці ще додали і найближчим часом ця команда буде гідно представляти країну на міжнародній арені», – наголосив Олександр Свіщов.

«Звісно, фізично команда не була готова на сто відсотків і це було помітно, особливо у фінальному матчі проти команди з Будапешта. Один гравець грав на уколах, інший мав ушкодження. І загалом свіжості нам бракувало у фінальному матчі. Фізична складова відіграє важливу роль у водному поло, на усі матчі європейських ігор хлопців не вистачало. Звісно, що підготовка не була повноцінною, але, попри ці фактори ми - у призерах! Мене тішить, що з Лодзя Україна повертається з медалями, так це срібні нагороди, і ми ставили максимальні завдання, але водночас є розуміння, що повноцінного циклу підготовки у ватерполістів не було», – зазначив він.

 

Leopolis.news