logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО

25-07-2022 12:381073

Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО
Фото: censor.net.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Відповідний указ оприлюднений на сайті Офісу Президента. «Звільнити Руслана Демченка з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України»,- йдеться в указі президента.

Журналісти з’ясували, що раніше Демченко підпадав під люстрацію, але його ім’я і прізвище, зникло з сайту Міністерства юстиції, де він був зазначений у списку осіб, яким заборонено обіймати державну посаду. В Офісі президента відмовились повідомляти результати люстраційної перевірки першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка. В ОПУ письмово інформували редакцію «Схем» (спільного проєкту Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший), що цим даним присвоєний гриф «Для службового користування» У 2010 році Демченко лобіював «харківські угоди», за якими Україна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму, який рф окупувала у 2014 році.

Руслан Демченко з 2010 по 2014 рік працював заступником міністра закордонних справ. У вересні 2014 був призначений радником президента Петра Порошенка, у липні 2019 - радником Володимира Зеленського, а з червня 2020-го – першим заступником секретаря РНБО.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news