logo
26/04
2 ...

В районі вулиці Пилипа Орлика спроєктували два житлових комплекси

26-07-2022 15:22978

В районі вулиці Пилипа Орлика спроєктували два житлових комплекси

Колишні садові кооперативи які розташовувались в межах Львова поступово перетворюються на житлові квартали. На черговому засіданні містобудівної ради представили два проєкти забудови земельних ділянок Обслуговуючого кооперативу «Садове товариство «Будівельник 1» в районі вулиці Пилипа Орлика (проєктована). 

Перший квартал збудують на чотирьох ділянках сумарною площею 0,65 га поблизу готельно-ресторанного комплексу СВ. Ділянки знаходяться в зоні Ж-1, однак через рішення Конституційного суду який визнав право будувати в зоні садибної забудови багатоквартирні будинки, на цій ділянці спроєктували чотирьохповерховий житловий комплекс на 120 квартир. Зі сторони вулиці Пилипа Орлика зведуть двоповерхові громадсько-комерційні приміщення, які не матимуть житлових одиниць. Загальний відсоток забудови ділянок становить 45%. Під усіма будинками буде паркінг на 100 автівок, крім того квартал матиме ще 14 гостьових паркомісць, що перевищує встановлену ДБНами потребу.

Ще один житловий комплекс збудують в урочищі «Голоско» на трьох земельних ділянках загальною площею 0,28 га, які знаходяться в зоні Ж-2 поруч зі сквером. Новобудова складатиметься з двох секцій: 3-поверхової зі сторони вул.Пилипа Орлика і 6-поверхової в глибині кварталу. Загалом запроєктовано 65 квартир, в цокольному поверсі буде паркінг на 41 машиномісце. Зі сторони вулиці передбачено громадську і комерційну забудову на 1-2 поверхи. Загальний відсоток забудови земельної ділянки складає 44%. 

Автором розроблення містобудівного розрахунку обох комплексів є архітектор і член архітектурно-містобудівної ради Юрій Столяров.

Марічка МУХА, для Leopolis.news