logo
03/05
02/05
01/05
30/04
2 ...

Клименка призначено керівником САП

28-07-2022 12:031466

Клименка призначено керівником САП
Фото: Укрінформ

Новий генеральний прокурор Андрій Костін призначив керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Сьогодні був призначений керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став Олександр Клименко, який був оголошений Конкурсною комісією переможцем чесного відбору і затверджений на посаді новим генеральним прокурором Андрієм Костіним одразу після його призначення», – написав Єрмак.

Він зазначив, що незалежна антикорупційна інфраструктура є важливою складовою демократії в Україні. 

«Боротьба з корупцією є пріоритетом для нашої держави, оскільки від її успішності залежить наша інвестиційна привабливість та свобода бізнесу.

А наша ГПУ, зокрема, має важливу місію - розслідування злочинів росії проти України. Ми повинні притягнути до відповідальності російських злочинців», – додав Єрмак.

Відомо, що Клименко  детектив Національного антикорупційного бюро.

Конкурсна комісія затвердила Клименка переможцем ще півтора року тому. 

У нещодавньому зверненні президент Володимир Зеленський заявив, що очікує на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідно до раніше проведеного конкурсу і доручив Кабінету міністрів розпочати конкурс з відбору директора Національного антикорупційного бюро України.

Відповідно до законодавства, кандидатура, відібрана конкурсною комісією на посаду керівника САП, подається на розгляд генерального прокурора.

21 грудня 2021 року комісія із обрання керівництва САП за результатами конкурсу оголосила рейтинг кандидатів. Олександр Клименко набрав 246 балів, прокурор Андрій Синюк – 229. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news