logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
2 ...

Україну та Молдову включили до Транс'європейської транспортної мережі, а рф і білорусь виключили

28-07-2022 16:38437

Україну та Молдову включили до Транс'європейської транспортної мережі, а рф і білорусь виключили
Фото: ілюстративне

Європейська комісія пропонує продовжити чотири європейські транспортні коридори на територію України та Молдови, включаючи порти Маріуполя та Одеси, та виключити Росію та Білорусь із Транс'європейської транспортної мережі.

Відповідний анонс у четвер у Брюсселі зробив представник Єврокомісії Адальберт Янц, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Європейська комісія вносить пропозицію переглянути правила щодо Транс'європейської транспортної мережі (TEN-T), щоб відобразити геополітичні зміни ландшафту, викликані агресивною війною Росії проти України. Поправки продовжують чотири європейські транспортні коридори в Україну та Молдову, включаючи порти Маріуполя та Одеси. Ці коридори будуть ключовими пріоритетами у плані відновлення інфраструктури України. Пропозиції також виключають Росію та Білорусь із Транс'європейської транспортної карти. У нинішньому контексті співпраця з Росією та Білоруссю не лише недоречна, а й не в інтересах Європейського Союзу», – оголосив він.

За словами Янца, ці пропозиції також спрямовані на подальше використання європейських стандартів на нові та вже наявні залізничні колії «через відмінності, що є фактором уразливості наших мереж».

«Пропозиції тепер будуть частиною переговорів, що вже продовжуються, з Європейським парламентом і Європейською радою, які розпочаті раніше цього року», - додав представник Єврокомісії. 

Leopolis.news