logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
2 ...

Обидві партії Конгресу підтримують постачання Україні далекобійних ракет ATACMS

28-07-2022 17:22547

Обидві партії Конгресу підтримують постачання Україні далекобійних ракет ATACMS
Фото: mil.in.ua

Обидві партії американського Конгресу підтримують відправку Україні ракет великої дальності, відомих як ATACMS, які можуть вражати на відстань понад 280 кілометрів.

Про це розповіла представниця Демократичної партії, членкиня Комітету Палати представників у справах збройних сил Елісса Слоткін, передає Суспільне з посиланням на CNN.

У середу, 27 липня, Слоткін разом із іншими законодавцями Палати представників США взяла участь у секретному брифінгу щодо України з представниками адміністрації Байдена.

«Основна розмова на брифінгу була, знаєте, що ми ще можемо і повинні зробити для українців, буквально в найближчі три-шість тижнів, дуже терміново. Українці хочуть наступати на південь і проводити операції на півдні. І ми хочемо, щоб вони були якомога успішнішими», – сказав Слоткін.

Вона також додала, що українці справді хочуть «кілька разів вдарити росію по зубах до приходу зими», особливо вдаривши на півдні.

Водночас радник США з національної безпеки Джейк Салліван повторив раніше на Аспенському форумі безпеки, що США не будуть надавати ATACMS. Оскільки вони можуть бути використані для удару по території росії, що призведе до ще більшої ескалації війни.

Сполучені Штати Америки з перших днів війни підтримують Україну та надають їй зброю та техніку на мільярди доларів, яка допомагає у боротьбі з окупантами. Зокрема сучасні артилерійські ракетні системи HIMARS, гелікоптери Мі-17, позашляховики для прикордонників, гаубиці та різноманітні боєприпаси.

9 травня президент США Джозеф Байден підписав ленд-ліз для України — законодавчий акт, який спрощує процес передачі зброї безоплатно, в оренду або з відшкодуванням після завершення війни. За цією процедурою рішення про надання озброєння вирішуватиметься впродовж 72 години.

Водночас Байден заявив, що США не постачатимуть Україні ракетні комплекси, які дозволятимуть уражати цілі, розташовані на території росії.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news