Артудар росіян по СІЗО в Оленівці: окупанти заявили про 53 загиблих українських полонених

https://leopolis.news/post/68616/artudar-rosiyan-po-sizo-v-olenivci-okupanty-zayavyly-pro-53-zagyblyh-ukranskyh-polonenyh-

29/07/2022

Про це повідомляють росЗМІ.

У військовому відомстві рф заявили, що ЗСУ нібито «завдали удару» ракетами HIMARS.

В Оленівці розташована колонія №120, де російські окупанти утримували у полоні українських захисників, у тому числі бійців полку «Азов».

«У «ДНР» заявили, що кількість загиблих через український удар по ізолятору з українськими військовополоненими в Оленівці зросла до 53, ще 75 отримали поранення», – заявили у ЗМІ держави-агресора.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені.

«Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються», – йдеться у повідомленні.

«За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.

Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах», – наголосили у Генштабі.

Як зазначають українські військові, російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

«Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія - країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», – додали у Генштабі.

Відомо, що у цьому СІЗО утримували полонених військових з «Азовсталі».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news