«Азовці» оголосили полювання на причетних до масового убивства полонених в Оленівці

https://leopolis.news/post/68618/azovci-ogolosyly-polyuvannya-na-prychetnyh-do-masovogo-ubyvstva-polonenyh-v-olenivci-

29/07/2022

Про це він написав у Телеграм.

«Щодо удару по колонії в Оленівці, де перебувають наші з «Азовсталі». Цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців. Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Була проведена пропагандистська робота – знятий людоїдський фільм про «Азовсталь»», – зазначив Білецький.

«Азовці» збирають інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину.

«Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше - дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни. росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою, тому намагається нас знищити віроломством», – відзначив він.

«Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екс терміновані», – наголосив Білецький.

Як повідомив генштаб ЗСУ, збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені.

Натомість російські окупанти заявили, що це ЗСУ нібито вдарили по колонії у так званій «ДНР» біля Оленівки та внаслідок цього загинули 53 українських військовополонених.

«Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються», – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news