logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

Суха шкіра: як правильно доглядати

29-07-2022 15:161035

Суха шкіра: як правильно доглядати

У різному віці жінки стикаються з проблемою підвищеної сухості шкірних покривів, зазвичай на обличчі. Від неї виникає відчутний дискомфорт. Якщо шкіра суха, вона не виглядає привабливою, мало того, на ній передчасно з’являються зморшки, почервоніння та інші дефекти. Це можна замаскувати за допомогою косметичних засобів, але ж вони не вирішують проблему.

Шкіра стає дуже сухою тому, що у роботі сальних залоз стається збій. Виділяється дуже мало шкірного жиру, внаслідок чого порушується захисний бар’єр. У результаті покриви стають дуже вразливими до негативних факторів навколишнього середовища. Це призводить до інших проблем, таких як подразнення, почервоніння або навіть свербіж. Вони ніяк не пов’язані з алергічними реакціями.

Які головні особливості

Сухість виникає також через другорядні причини. Буває, що в цьому винна генетика або покриви втрачають багато вологи під час тривалого перебування на сонці. Суха шкіра також буває, якщо обирати незбалансоване харчування та користуватися невідповідною косметикою. Буває, що причина полягає у негативному впливі навколишнього середовища чи вікових змінах, яких не можна уникнути просто так.

Сухість має певні ознаки. Власники такої шкіри часто відчувають стягненість. Такі покриви часто лущаться, особливо після сильного вітру чи на морозі. Жирний блиск їм невластивий. Вони дуже чутливі, червоніють навіть після звичайного дотику. Суха шкіра має ледве помітні пори. На ній передчасно, дуже рано з’являються зморшки.

Як правильно доглядати

У молоді роки, коли епідерміс ще здатний швидко відновлюватися, мало кого бентежить питання регулярного та якісного догляду за шкірою Воно стає актуальним із віком, коли покриви втрачають природну пружність. Якщо вони сухі, на них дуже рано з’являються зморшки. Тому перше, що потрібно, – обрати засоби для регулярного догляду, враховуючи тип шкіри.

У різні пори року потреби відрізняються:

  • взимку. Через надмірну сухість повітря у будівлях та різкі перепади температур потрібно робити акцент на зволоженні. Для цього знадобляться креми, які мають густу та щільну текстуру. Також потрібно частіше робити маски з живильними компонентами;
  • навесні. В цей час робиться тепло, та вплив ультрафіолету вже стає занадто інтенсивним. Тому потрібно користуватися засобами, де передбачений ефективний захист від нього. В цьому випадку потрібен легший крем. Додатково він має запобігати появі пігментних плям;
  • влітку. В цей час знадобиться не лише склад із підвищеним захистом від ультрафіолету, а й спеціальні маски з такими ж властивостями;
  • восени. На початку вересня не варто відмовлятися від захисту СПФ, адже сонце в цей час буває достатньо інтенсивним. Для відновлення захисного бар’єра знадобляться олії з поживними речовинами.

Знаючи, як правильно доглядати за сухою шкірою, можна легко уникнути проблем, які виникають у її власників. З часом такі покриви швидко старіють та втрачають привабливий вигляд, тому догляд має бути регулярним.