logo
19/04
2 ...

У лікарнях Першого медоб’єднання Львова допомогли 4315 постраждалим із травмами війни, з яких 1037 осіб – діти

30-07-2022 18:35876

У лікарнях Першого медоб’єднання Львова допомогли 4315 постраждалим із травмами війни, з яких 1037 осіб – діти
Фото: автор: Роман Кайман

У Львові латвійська делегація відвідала лікарню святого Пантелеймона Першого міського медоб’єднання напередодні ввечері.

Мер Львова разом із керівництвом Першого ТМО провів латвійським гостям екскурсію у бомбосховище лікарні, а також показав, як заклад працює в умовах війни та допомагає важкопораненим з усіх регіонів України, де тривають активні бої, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«За 5 місяців від початку повномасштабного вторгнення Перше медоб’єднання пролікувало вже 4315 пацієнтів з військовими травмами. Це наслідки обстрілів та вибухів, так звані мінно-вибухові травми. З них 1037 поранених  – діти.

Створюємо центр для реабілітації “Незламні”, облаштовуємо всі умови, щоб пацієнт міг себе гідно почувати на лікуванні та реабілітації. Кожен на своєму місці допомагаємо тим, чим можемо», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також латвійська делегація прослухала фортепіанний концерт, який відбувається за ініціативи Львівського органного залу у холі лікарні щодня вже майже місяць. Музичний твір, що звучить у лікарні, написаний лише для лівої руки ще сто років тому для піаніста, що втратив руку у Першій світовій війні. Мелодія стала символом незламності мистецтва в умовах війни й, на жаль, стала актуальною в Україні після сторічної перерви.

Також на зустрічі Андрій Садовий презентував гостям проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні», який у Львові створюватимуть на базі Першого ТМО та подякував латвійцям за підтримку та допомогу, надану Україні та Львову зокрема.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news