Діти не люблять вчитися | Блог Андрія Турака

https://leopolis.news/post/68747/dity-ne-lyublyat-vchytysya--blog-andriya-turaka

01/08/2022

Наявна система освіти була створена для вирішення потреб минулого століття. Коли почалася масова індустріалізація, і сільськогосподарська епоха змінювалася на промислову, треба було готувати велику кількість фахівців для промислових підприємств.

Тоді глобальні зміни були раз на сторіччя. Але промислова епоха змінилася на інформаційну, і масштабні зміни почали відбуватися кожні десять років. Зараз, в цифрову епоху, ледь не щороку маємо практично революційні зміни.

Світ кардинально змінюється дуже швидкими темпами. Але ми ще не навчилися так швидко підлаштовувати систему освіти під нові потреби. Сучасна система вже зовсім не сучасна, адже налаштована вирішувати потреби світу, якого вже немає.

Тому наші діти не розуміють, для чого їм вчитися, якщо освіта не вирішує їхніх потреб!

Ми читали книги і нас вчили по книгах. Наші діти грають в ігри та дивляться відео в YouTube, але їх далі вчать по книгах. Дітям цікаві інтерактив і мультимедіа, а ми їм далі пишемо крейдою по дошці.

Багато викладачів хотіли би осучаснити навчання, зробити його цікавішим, але існують навчальні програми, вчені ради, Міністерство освіти тощо. Це дуже довгий і бюрократичний процес. Тому освіта змінюється не так швидко, як цього потребує світ. У результаті, коли наші діти закінчують навчання, то вони дуже добре пристосовані до світу, якого вже немає.

Більше того, після навчання діти часто не можуть знайти роботу, бо без досвіду на роботу брати не хочуть. А як отримати досвід, якщо на роботу не беруть? Замкнуте коло, правда?

Ми, в Junior Achievement, вирішуємо ці фундаментальні питання. Ми допомагаємо нашим викладачам зробити навчання більш цікавим, інтерактивним і практичним. Відповідно до чинних законів наші програми можна включати у навчальний план. Все готово. Бери і роби.

 

Наші випускники під час навчання отримують не тільки знання, але і навики фінансової грамотності та підприємництва. Тому вони набагато швидше можуть знайти роботу чи відкрити свою справу, бо вже отримали необхідний досвід під час навчання.

Вже 103 роки поспіль наше ім'я говорить саме за себе: Junior Achievement - Досягнення Молоді. Ми допомагаємо 10 мільйонам молодих людей досягати своїх цілей у понад 100 країнах світу.

До речі, з вересня цього року наша програма стартує у Львівській та Чернівецькій областях. Приєднуйтесь! Давайте разом підготуємо наших дітей до кращого майбутнього.

Андрій Турак,

директор з розвитку Junior Achievement Ukraine