logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Збірна України виборола третє місце на Європейських університетських іграх

01-08-2022 12:50874

Збірна України виборола третє місце на Європейських університетських іграх
Фото: ЛОВА

На цьогорічних Європейських університетських іграх українські студенти посіли третє місце в медальному заліку. За результатами змагань українська команда виборола 62 нагороди: 19 золотих, 25 срібних та 18 бронзових.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Усього Україну представляли 230 студентів із 41 університету країни в 16 видах спорту.

Успішними стали університетські ігри і для спортсменів Львівщини. Золото вдалось вибороти гандболісткам Львівського державного університету імені Івана Боберського, левова частка яких є гравчинями клубу «Галичанка».

На шляху до фіналу спортсменки перемогли представниць Лодзької політехніки, Норвезького університету природничих та технічних наук, румунського Університету Овідіуса Констанці та португальського Університету Авейру. В фіналі львівські спортсменки завдали поразки команді Університету Загреба 37:30.  

Українська команда з водного поло на іграх також повністю складалася з львівських спортсменів. За шість змагальних днів лише одну команду не змогли перемогти львів’яни – збірну Будапештської бізнес-школи. Як підсумок – почесний титул віцечемпіонів. 

Золото у змаганнях з карате для української збірної виборола студентка Львівського державного університету імені Івана Боберського Діана Шостак. 22-річна спортсменка боролась за медаль у ваговій категорії 55 кг. На шляху до фіналу спортсменка здолала суперниць з Польщі, Греції, Косово та Латвії. У фіналі Діана перемогла представницю Словаччини.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news