logo
25/04
24/04
2 ...

У Львові провели в останню путь двох Героїв-львів’ян, які загинули на війні з росією (ФОТО)

01-08-2022 16:00612

У Львові провели в останню путь двох Героїв-львів’ян, які загинули на війні з росією (ФОТО)

Сьогодні, 1 серпня, попрощалися з львів'янами Романом Байщаком та Максимом Шамаровим, які боронили Україну від російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Відспівали Романа Байщака та Максима Шамарова у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Поховали Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка:

Роман Байщак (04.04.1997–26.07.2022) – львів’янин. Навчався у середній загальноосвітній школі №54. У 2011 році вступив до Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Служив у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Капітан.

У складі бригади тричі виконував завдання у зоні проведення бойових дій на сході України. Із початком повномасштабного вторгнення з перших днів захищав Батьківщину від російських окупантів.

У 2022 році нагороджений нагрудним знаком командувача об‘єднаних сил Збройних Сил України «За службу та звитягу» III ступеня.

У Романа Байщака залишилися батьки, дружина та двоє дітей.

Максим Шамаров (18.06.1997–28.07.2022) – львів’янин. Закінчив середню загальноосвітню школу №50. У 2011 році вступив до Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Згодом вчився у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Капітан.

У складі бригади тричі виконував бойові завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил. У 2022 році указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

У Максима Шамарова залишилися мама, батько, брати та сестра.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news