logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Гран-прі дитячого фестивалю помандрувало до Львова

01-08-2022 19:541341

Гран-прі дитячого фестивалю помандрувало до Львова

На Прикарпатті завершився дитячий фестиваль-конкурс «Зірки виходять на сцену», який традиційно щоліта відбувався у Скадовську на Херсонщині.

Цьогоріч війна внесла свої корективи і фестиваль відбувся в курортному Трускавці. Фестиваль присвячений Херсонській області, котра знаходиться в тимчасовій окупації, а його цьогорічний девіз: «Херсонська область — це Україна, Скадовськ — це Україна!». Про це інформує Трускавецька міська рада.

Організатором фестивалю є дитяча громадська організація «Співограй». Проходив захід за сприяння Трускавецької та Скадовської міських рад та міських голів Андрія Кульчинського і Олександра Яковлєва, котрі вітали учасників фестивалю «Зірки виходять на сцену» та вручали Гран-Прі.

 Упродовж суботи, 30 липня, учасники змагалися в різних номінаціях та в різних вікових категоріях: від маленьких діток до підлітків та юнаків, від вокалістів до хореографічних колективів та циркових артистів. Прослуховування та перегляди проходили в Палаці культури імені Шевченка. А у неділю відбулися Гала-концерт та нагородження переможців в міському Народному домі. Вже традиційно, як і на інших таких заходах у Трускавецькій громаді, проходив збір коштів на потреби ЗСУ.

 

Відкривали Гала-концерт творчі представники Трускавця та Скадовська, а їхню естафету підхопили виконавці з Миколаєва та Львова, Кривого Рога та Дрогобича, Харкова та Новояворівська, Борислава та Виноградова, Київщини, Одещини та Дніпропетровщини. У виступах обидвох міських голів – Олександра Яковлєва та Андрія Кульчинського – відчувалася впевненість у нашій майбутній перемозі та поверненні півдня України. Адже не зможе ворог відчувати себе безпечно там, де панують українська мова, пісня, культура, де все наповнене українським духом, а партизани вже допомагають нашим воїнам зменшити ворожі ряди. Але на все потрібен час, тож «Молитвою за Україну» присутні просили Господа, щоб цей час настав якомога швидше.

Міжнародний Фестиваль-конкурс вокалістів, вокальних груп, виконавців театрального, циркового, хореографічного та інструментального жанрів «Зірки виходять на сцену» дав можливість багатьом талантам спробувати себе на сцені. І хоча не всі завоювали перші місця, та кожен радів успіху та впевнювався у тому, що варто й надалі розвивати свої здібності.  Гран-Прі в різних номінаціях здобули представники Миколаєва (хореографія, вокал), Львова (вокальний ансамбль) та Трускавця (циркове мистецтво).

З нагородами фестивалю повернулися до рідного міста аж 7 вихованок-вокалісток ДШМ № 5 м. Львова. Перші премії здобули Поліна Рижа, Каріна Кривенко, Софія Боднар, Оленка Джуман і Софія Мариняк. Другі премії вибороли Поліна Циганкова і Вікторія Боднар. Найвищою нагородою Гран-прі фестивалю був відзначений дует «Кароокі Jewels» - Софійка Боднар і Оленка Джуман (керівник старший вчитель-методист ДШМ № 5 м. Львова Леськів Ірина Ігорівна).

Усі учасники музичного дійства вислювлювали щире побажання, щоб наступного року після перемоги України фестиваль повернувся у рідний Скадовськ. А трускавецькі виконавці й переможці конкурсу поїдуть туди в 2023 році виступати й набратися сил та південної літньої засмаги.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news