logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Китай вивів літаки і кораблі у протоку біля Тайваню в очікуванні візиту Пелосі – ЗМІ

02-08-2022 13:29658

Китай вивів літаки і кораблі у протоку біля Тайваню в очікуванні візиту Пелосі – ЗМІ
Фото: China Times

Китайські військові літаки демонстративно літають біля розмежувальної лінії посередині протоки, що відокремлює Тайвань від материкового Китаю.

Про це повідомляє «Суспільне» із посиланням на «Reuters».

Як очікується, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прибуде з візитом до Тайваня у вівторок, 2 серпня.

Китай неодноразово застерігав від поїздки Пелосі на Тайвань, який він вважає своїм власним, а Сполучені Штати заявили в понеділок, 1 серпня, що їх не злякає китайське «бряцання зброєю» під час візиту.

На додаток до китайських літаків кілька військових кораблів КНР залишаються поблизу неофіційної лінії розділу з понеділка, 1 серпня.

Джерело повідомило, що китайські військові кораблі та літаки ведуть себе «провокативно» біля розмежувальної лінії. Вранці 2 серпня китайські літаки неодноразово виконували тактичні дії, ненадовго «доторкаючись» до середньої лінії та повертаючись назад на іншу сторону протоки. У цей час тайванські літаки були напоготові поблизу.

Як пише «China Times», китайські авіаносці «Ляонін» та «Шаньдун» залишили порти свого перебування і вийшли в море.

Міністерство оборони Тайваню попередило, що належним чином відповість на “ворожі загрози”, оскільки Китай посилив свою військову риторику в день очікуваного суперечливого візиту до столиці Тайваню – Тайбея – спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі.

У вівторок, 2 серпня, міністерство оборони заявило, що має повне уявлення про військову діяльність поблизу Тайваню. Військові повідомили, що рішуче дбатимуть про національну безпеку Тайваню. В Міноборони заявили про різні плани на випадок надзвичайної ситуації.

Як відомо, 30 липня Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі вирушила в Азію з робочими візитами. Перед тим Пелосі заявляла, що має намір відвідати Тайвань після 1 серпня. У програмі поїздки — візити до Японії, Південної Кореї, Малайзії, Сінгапуру. Візит на Тайвань був позначений як «попередній».

Військові США перемістили техніку (включно з авіаносцями та великими літаками) ближче до Тайваню перед очікуваним візитом спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Leopolis.news