Китай вивів літаки і кораблі у протоку біля Тайваню в очікуванні візиту Пелосі – ЗМІ

https://leopolis.news/post/68828/kytay-vyviv-litaky-i-korabli-u-protoku-bilya-tayvanyu-v-ochikuvanni-vizytu-pelosi--zmi

02/08/2022

Про це повідомляє «Суспільне» із посиланням на «Reuters».

Як очікується, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прибуде з візитом до Тайваня у вівторок, 2 серпня.

Китай неодноразово застерігав від поїздки Пелосі на Тайвань, який він вважає своїм власним, а Сполучені Штати заявили в понеділок, 1 серпня, що їх не злякає китайське «бряцання зброєю» під час візиту.

На додаток до китайських літаків кілька військових кораблів КНР залишаються поблизу неофіційної лінії розділу з понеділка, 1 серпня.

Джерело повідомило, що китайські військові кораблі та літаки ведуть себе «провокативно» біля розмежувальної лінії. Вранці 2 серпня китайські літаки неодноразово виконували тактичні дії, ненадовго «доторкаючись» до середньої лінії та повертаючись назад на іншу сторону протоки. У цей час тайванські літаки були напоготові поблизу.

Як пише «China Times», китайські авіаносці «Ляонін» та «Шаньдун» залишили порти свого перебування і вийшли в море.

Міністерство оборони Тайваню попередило, що належним чином відповість на “ворожі загрози”, оскільки Китай посилив свою військову риторику в день очікуваного суперечливого візиту до столиці Тайваню – Тайбея – спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі.

У вівторок, 2 серпня, міністерство оборони заявило, що має повне уявлення про військову діяльність поблизу Тайваню. Військові повідомили, що рішуче дбатимуть про національну безпеку Тайваню. В Міноборони заявили про різні плани на випадок надзвичайної ситуації.

Як відомо, 30 липня Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі вирушила в Азію з робочими візитами. Перед тим Пелосі заявляла, що має намір відвідати Тайвань після 1 серпня. У програмі поїздки — візити до Японії, Південної Кореї, Малайзії, Сінгапуру. Візит на Тайвань був позначений як «попередній».

Військові США перемістили техніку (включно з авіаносцями та великими літаками) ближче до Тайваню перед очікуваним візитом спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Leopolis.news