logo
15/04
12/04
11/04
2 ...

Ваша дочка потрапила у ДТП: у Львові затримали шахрая, який видурив у пенсіонерки понад $1 тис.

02-08-2022 15:19603

Ваша дочка потрапила у ДТП: у Львові затримали шахрая, який видурив у пенсіонерки понад $1 тис.
Фото: Поліція Львівської області

У Львові до поліції надійшло повідомлення від львів’янки про те, що її матір стала жертвою шахраїв.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції та інші співробітники Львівського районного управління поліції №1, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, до 81-річної пенсіонерки зателефонував нібито лікар та розповів, що її дочка потрапила в ДТП, отримала важкі травми і для лікування терміново необхідна значна сума грошей.

Літня жінка сприйняла цю вигадану історію на віру і в подальшому до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала тисячу доларів США та чотири тисячі гривень. Згодом з’ясувалось, що в аварію родичка заявниці не потрапляла, а насправді пенсіонерка стала жертвою шахрая.

Проведеними заходами та за допомогою відео з камер спостереження «Безпечна Львівщина», поліцейські оперативно встановили що до скоєння злочину причетний 46-річний житель Луганської області. Він затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, грошові кошти у зловмисника вилучено.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поліцейські вкотре закликають громадян – відчувши небезпеку або потрапивши у нестандартну ситуацію, будьте пильними та керуйтесь здоровим глуздом. Не дайте шахраям ошукати себе.

Розмовляючи з незнайомцем, завжди спершу з’ясуйте, з ким ви маєте справу. Якщо вам повідомили якусь інформацію про вашого родича, зателефонуйте йому (їй) та з’ясуйте чи це правда. Ніколи не повідомляйте підозрілим незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші. У випадку, якщо вами зацікавились шахраї, негайно повідомляйте про це у поліцію.

Leopolis.news