logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Німецький фонд співфінансуватиме реставрацію історичної столярки у Львові

02-08-2022 18:47711

Німецький фонд співфінансуватиме реставрацію історичної столярки у Львові

Німецький фонд Ебергарда Шьока співфінансуватиме роботи з реставрації вікон і брам у рамках діючої у Львові програми співфінансування.

Про це інформує пресслужба ЛКП «Бюро спадщини».

На співфінансування реставрації історичної столярки фонд надав 15 000 євро. Нагадаємо, цю програму координує ЛКП «Бюро спащини» управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Відтак роботи з реставрації вікон і брам будуть продовжені упродовж цього року. А частки співфінансування мешканців у програмі залишаються незмінними.

«Від початку широкомаштабного вторгнення москалів, за бюджетні кошти в Україні здійснюється фінансування лише критичної інфраструктури, захищених видатків та ЗСУ. Незважаючи  на війну серед мешканців міста, є велика зацікавленість у реставрації цінних елементів їх будинків, тому ми звернулися до іноземних фондів з проханням допомогти у  співфінансуванні програми. І щиро дякуємо за відгук фонду Ебергарда Шьока», - розповів директор ЛКП «Бюро спащини» Павло Богайчик.

Упродовж останніх років фінансування у програмі здійснюється за таким принципом: 70 % вартості робіт з реставрації брам оплачувала Львівська міська рада через координатора програми ЛКП «Бюро спадщини», а 30% оплачували мешканці, при реставрації вікон співфінансування становило 60% - кошти міста, а 40% - мешканців, при заміні металопластикових вікон на дерев'яні  частки співфінансування становили 50%/50% - місто/мешканці. Це правило програми залишається незмінним.

Leopolis.news