logo
16/04
15/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

Львівський органний зал кличе на серпневі концерти

03-08-2022 13:50778

Львівський органний зал кличе на серпневі концерти
Фото: ЛМР

Львівський органний зал опублікував концертну програму на серпень. На слухачів чекає програма класики від українських музикантів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Орган нон-стоп» – неофіційне гасло Органного залу. Звуки цього інструмента буквально не замовкають у його стінах. Проте цього разу «Орган нон-стоп» – назва концертної програми солістки Національного будинку органної та камерної музики Валерії Балаховської. 5 та 6 серпня органістка запрошує слухачів почути твори Баха, Пахельбеля, Колесси й Гончаренка.

Музикант, якого можна назвати багаторічним і незмінним лідером серед органістів Харкова, гратиме у Львові. Станіслав Калінін щоразу готує для відвідувачів Органного щось нове. 11 та 12 серпня є змога почути «Готичну сюїту» Леона Боельмана, а також твори Йоганна Себастьяна Баха та Петра Ебена.

Після тривалих гастролей у Європі з українською органною музикою солістка Органного залу Надія Величко приїздить до Львова, щоб провести концерти з улюблених програм:

14 та 19 серпня – «Ваґнер. Сутінки богів»,

16 та 17 серпня – «Вівальді на органі»,

18 серпня – «Арво Пярт. Музика янголів».

Відзначання 150-річчя видатного українського художника й педагога Олекси Новаківського відбудеться відкриттям виставки його рисунків у галереї органного залу. 19 серпня о 17:00 відбудеться урочиста подія в співпраці з Галереєю сучасного сакрального мистецтва ICONART. Виставку можна відвідати щодня з 13:00 до 19:00.

24 серпня вся Україна святкує День Незалежності. Львівський органний зал запрошує на Урочистий органний концерт. Солістка Світлана Позднишева готує особливу програму, в якій як символ незламності та сили головною буде велична, життєствердна, розмаїта українська музика.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під диригуванням Івана Остаповича у серпні матиме два великих концерти. 13 серпня о 17:00 звучатиме «Бах. Бортнянський. Бріттен». Гармонійна, енергійна, барокова і сучасна музика. А вже 28 серпня до музикантів Луганського оркестру додасться соліст Львівського органного залу, піаніст Андрій Макаревич. Концерт носить назву композиторів, чиї творі будуть виконуватись: «Сен-Санс. Фемеліді. Остапович». Під батутою автора прозвучить велика прем’єра – Симфонія «Дерево снів».

Незвичайне та цікаве поєднання звуків віолончелі та органа обіцяють виконавці концерту «Бах. Віолончель та орган» Денис Литвиненко (віолончель) та Світлана Позднишева (орган), 10 серпня музиканти запрошують в цьому переконатись.

Сцена Львівського органного залу завжди відкрита до нових молодих талантів. Це найкраще місце для професійного старту. У серпні почуємо багато обдарованої молоді зі сцени Органного. 20 серпня о 17:00 на Камерній сцені Органного залу тенор Роман Грабовенський під акомпенемент піаніста Сергія Павліва подарують нову романтичну програму з улюбленими аріями. 21 серпня о 17:00 концерт скрипаля Лева Менцінського і піаністки Роксоляни Кіт продемонструє свіжий погляд на українську і зарубіжну класику.

26 та 27 серпня в рамках концертної програми «Фрески» Заслужені артисти України Ірина Харечко (орган) та Назарій Пилатюк (скрипка) гратимуть музику Клемента Славицького, Арво Пярта та Лесі Дичко.

Не обійдеться серпень без концертів солістів Органного залу: Олени Мацелюх, Світлани Позднишевої, Адріана Боднара, Віталія Дворового, Сергія Павліва, Андрія Макаревича.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news