logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Абітурієнти зможуть вступати без приписних посвідчень

03-08-2022 17:52564

Абітурієнти зможуть вступати без приписних посвідчень
Фото: ілюстративне

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам фахової передвищої та вищої освіти зараховувати вступників у разі відсутності у них військово-облікового документа.

Відповідний лист відомства направлений на адреси керівників закладів освіти, повідомляє Оsvita.ua.

У МОН зазначають, що зарахування вступників може здійснюватися на підставі письмового зобов'язання здійснити оформлення військово-облікового документа впродовж шести місяців від початку навчання.

«У разі відсутності у вступника військово-облікового документа (для військовозобов'язаних – військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов'язаного, а для призовників – посвідчення про приписку до призовних дільниць) здійснювати його зарахування для здобуття фахової передвищої, вищої освіти, у тому числі за кошти державного бюджету, на підставі письмового зобов'язання здійснити оформлення військово-облікового документа впродовж шести місяців від початку навчання», – зазначають у Міністерстві освіти і науки.

Письмове зобов'язання може бути надіслано дистанційно з накладанням кваліфікованого електронного підпису вступника.

Вступниками з особливо небезпечних або тимчасово окупованих російською федерацією територій України може надсилатись скан або фотокопія заяви без накладання кваліфікованого електронного підпису.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news