logo
28/03
2 ...

Раптово відмовили ноги: Львівські нейрохірурги врятували хлопчика з Сєвєродонецька, якого знерухомила пухлина

03-08-2022 17:30603

Раптово відмовили ноги: Львівські нейрохірурги врятували хлопчика з Сєвєродонецька, якого знерухомила пухлина
Фото: пресслужба Львівської міської ради

11-річний хлопчик із Сєвєродонецька через російську агресію втратив дім, а вже вдома у родичів на Хмельниччині у нього раптом відмовили ноги. Сім’я тікала від війни, коли їх наздогнала хвороба сина.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«У 11-річного Льови раптово відмовили ноги. Як виявилося, причиною стала пухлина. З міста родина евакуювалися після того, як їхній квартал накрило «Градом». Один зі снарядів влучив у школу, в укритті якої перебувала Тетяна з Льовою та рідними. Вони вибиралися буквально з палаючої будівлі. Того ж дня згоріла і їхня квартира. Та навіть на Хмельниччині, куди перебралася родина, їхні випробування не завершилися. Якось зранку Льова не зміг підвестися з ліжка. Ноги не слухалися дитину. Коли хлопчика привезли швидкою у нашу лікарню святого Миколая, оперувати потрібно було максимально швидко. Навіть кілька зайвих годин могли завдати ще більших наслідків для здоров’я», розповіли у Першому ТМО Львова.

Команда нейрохірургів на чолі із завідувачем відділення дитячої нейрохірургії Михайлом Ловгою виконали одне із найскладніших втручань – обережно видалили пухлину, яка проростала у спинний мозок та на той момент уже практично повністю знерухомила хлопчика.

Операція тривала 9 годин. Використовувались усі необхідні сучасні технології для безпечного проведення такої операції, у тому числі мікроскоп та інтраопераційний нейрофізіологічний моніторинг. Пухлину грудного відділу спинного мозку повністю ліквідували, не зачепивши важливих структур спинного мозку. Нині, за два місяці після операції, стан хлопчика значно покращився. Попри те, що дитина потрапила до лікарні із цілком знерухомленими ногами, він уже може згинати та розгинати нижні кінцівки. Це результат роботи нейрохірургів та команди реабілітологів на чолі зі старшим фізіотерапевтом Сергієм Худою.

«Фізична реабілітація – надважлива складова лікування, яку отримують наші пацієнти. Льова, до прикладу, дуже старанний пацієнт. Він сумлінно виконує всі завдання наших спеціалістів, аби швидше почати бігати. До війни він був капітаном дитячої футбольної команди Сєверодонецька і знову мріє вийти на поле зі своїми друзями у рідному мирному українському місті. Щоб поранені діти та дорослі могли проходити якісне лікування і відновлення після травм в Україні, ми створюємо реабілітаційний центр UNBROKEN/НЕЗЛАМНІ», - додають у Першому ТМО.

Фото та відео для ЗМІ за посиланням: https://fex.net/uk/s/e7kns8p.

Довідка

Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN) стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч українців. Пацієнт не лише отримуватимете тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя.

До проєкту уже долучилися перші фінансові донори: компанії «АТБ», «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні. У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро. У липні в рамках екосистеми відкрили містечко для вагітних переселенок «Незламні матусі». Тут вже живуть матері із дітьми, що втекли від війни до Львова.

Сайт проєкту: https://unbroken.org.ua/

Реквізити для пожертв: https://unbroken.org.ua/donate.html

FB: https://www.facebook.com/unbroken.ua

Instagram: https://bit.ly/3HaBiXS

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news