logo
28/03
2 ...

На Львівщині до очного навчання готові 43% навчальних закладів

03-08-2022 19:02560

На Львівщині до очного навчання готові 43% навчальних закладів
Фото: ЛОР

На Львівщині близько 43% навчальних закладів готові до проведення занять у своїх приміщеннях, це означає, що вони забезпечені відповідними укриттями і вони зможуть розпочати навчальний процес безпечно.

Про це йшлося сьогодні, 3 серпня, під час засідання комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради, повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

«В області обстежено близько 70% навчальних установ, впродовж наступних двох тижнів плануємо перевірити решту закладів, -  розповів  директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска.
  
Форму навчання відповідно до законодавства визначає педагогічна рада закладу спільно з батьками, які також можуть приймати індивідуально рішення щодо навчання своїх дітей. Якщо школи матимуть таких учнів, які не готові зараз відвідувати школи, то пропонується  підключати таких учнів до дистанційної форми навчання в інших закладах освіти.

Окрім того, за словами Олега Паски, освітяни паралельно готуються до дистанційного навчання. «Відповідний досвід проведення занять через онлайн-платформи у нас є, він є одним з кращих в Україні. В тому числі й завдяки тому, що ми передбачили в обласній програмі кошти на підготовку та навчання наших вчителів.  

Щодо профтехосвіти, то є бачення, щоб вони вчилися або очно, або у змішаній формі.  Стосовно вищої школи, то обговорюється варіант, щоб перший та останній курси навчалися при можливості в закладах освіти, решту – дистанційно.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news