logo
19/04
18/04
2 ...

На Самбірщині завершується будівництво нового дитсадка на 150 місць

04-08-2022 11:00910

На Самбірщині завершується будівництво нового дитсадка на 150 місць
Фото: Самбірської РВА

У селі Воля Баранецька Бісковицької ТГ Самбірського району активно тривають будівельні роботи на новому дитячому садочку, кошторисна вартість якого понад 20 млн. грн.

 

Він розрахований на 150 малюків, а умови їх виховання та проживання відповідатимуть сучасним вимогам дошкільної освіти. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За попередні місяці на цьому важливому для Самбірщини об’єкті багато зроблено. Зокрема, вже перекрили дах, встановили вікна, двері та підлоги, виконали зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи з підведенням до каналізаційної мережі. Змонтовано ліфт для дітей з інвалідністю.

Новобудову оглянули заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, начальник Самбірської районної військової адміністрації Іван Ільчишин та інші.

За словами Юрія Бучка, цього року заплановано у с. Воля Баранецька відкрити цей дошкільний навчальний заклад. Для цього з обласного бюджету виділили ще 3 млн грн.. Окрім спалень та гардеробу, для малечі облаштують яскраві ігрові кімнати, сучасну їдальню.

«Попри війну, – сказав Юрій Бучко, – для влади дуже важливо, щоб дітки українців, зокрема, у селах  мали змогу виховуватись і виростати у здоровому середовищі зі своїми однолітками. Щоб їм у такому закладі було комфортно, цікаво і затишно».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news