logo
28/03
2 ...

У Львові запрацюють клуби підтримки для підлітків-переселенців

07-08-2022 19:262271

У Львові запрацюють клуби підтримки для підлітків-переселенців

Громадська організація STEM is FEM запускає у Львові інтеграційні клуби для підтримки підлітків-переселенців 14-18 років.

Перша зустріч у рамках проєкту “Наука єднання” відбудеться 10 серпня з 15:00 до 18:00 у креативному просторі IteaHub. Вхід безкоштовний за умови попередньої реєстрації, повідомили в агенції TRUMAN.

Зустріч буде присвячена науковому емпауерменту, тобто учасники заходу зможуть отримати мотивацію на подальші дії через науку. Підлітки матимуть змогу прослухати лекції та поспілкуватись з іменитими науковцями: Валерією Грицаєнко, біологинею, науковою ілюстраторкою Інституту Гладстон, лаборанткою Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна, а також Михайлом Тульським, фізиком-теоретиком, засновником стартапу Quanta Brain та відеопродакшну Fundamental Production.

Після цього підлітки зможуть поспілкуватися з практичною психологинею Юлією Букіною. За потреби участники пропрацюють свої проблеми та отримають поради щодо адаптації до нових умов. 

Ініціатор STEM is FEM, український ІТ-підприємець та засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв вважає, що створення таких клубів надасть можливість підліткам соціалізуватися та отримати психологічну підтримку в умовах невизначеності війни. Також організатори впевнені, що нова інформація та цікаве спілкування із однолітками та науковцями сприятливо вплине на загальний стан підлітків, що вимушено опинилися далеко від дому.

“Наш досвід роботи з підлітками та опитування показали, що їм складно визначити та визнати необхідність отримати суто психологічну підтримку, тому ідея тематичного клубу мала значно більшу підтримку серед цільової авдиторії. Ми віримо, що таким чином підлітки зможуть швидше адаптуватися до нового оточення”, – розповідає операційна директорка освітнього проєкту STEM is FEM Дар’я Бичкова.

Офлайн-зустрічі у рамках проєкту “Наука єднання” проводитимуть раз на два тижні у шістьох містах України: у Львові, Чернівцях, Рівному, Полтаві, Хмельницькому та Вінниці. Надалі організатори обіцяють проводити клуби і онлайн. За новинами проєкту можна слідкувати на сторінках STEM is FEM у соцмережах: Facebook та Instagram

Цей проєкт став можливим завдяки підтримці IREX та Державного департаменту США. Вміст є виключною відповідальністю IREX і не обов’язково відображає погляди Державного департаменту США.

Leopolis.news